Aanhanger rijbewijs in 1 dag! | Kees de Vaan opleidingen

BE rijbewijs in 1 dag

Boek direct een datum

Kies je pakket

BE rijbewijs in 1 dag

Reserveer direct een datum

Kies je pakket

Talent

€668,-
 • 1 dag
 • Met aansluitend examen
 • Je kunt achteruitrijden
 • Opstappen in heel NL
Meest gekozen

Spoed

€668,-
 • Binnen 10 weken op examen
 • 1 dag
 • Met aansluitend examen
 • Je kunt achteruitrijden
 • Opstappen in heel NL

2 dagen

€915,-
 • 2 dagen
 • Met aansluitend examen
 • Weinig ervaring
 • Opstappen in heel NL

Adviesles

€112,50
 • 1,5 uur les
 • Gepland naar wens
 • Advies op maat
 • Locatie: Wijk en Aalburg
🚨 Regel eerst de gezondheidsverklaring + machtiging door in te loggen met jouw DigiD op mijncbr.nl
aanhanger-rijbewijs-den-bosch

Waar is de BE opleiding?

De opleiding vindt plaats in Den Bosch, Eindhoven, Gorinchem of Berkel-Enschot. Met een dagopleiding rijden we direct naar de examenplaats toe. Daar rijden we zoveel mogelijk examenroutes, dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op het praktijkexamen.


Tijdens de pauze nemen we de kentekenpapieren door, bij aanvang van het examen krijg je hier een aantal vragen over. Na je inschrijving sturen we alle relevante vragen, samen met een kopie van de kentekens, per e-mail naar je toe.

Wanneer heb je een BE-rijbewijs nodig?

Wie wil rijden met een zware caravan, paardentrailer of boottrailer, moet in het bezit zijn van het BE-rijbewijs. Bij een aanhanger tot 750 kg is geen BE-rijbewijs vereist.


Is de aanhangwagen zwaarder dan 750 kg? Dan is een BE-rijbewijs een vereiste als de toegestane maximum massa van de combinatie zwaarder is dan 3500 kg.


Kees de Vaan opleidingen maakt voor het behalen van je BE-rijbewijs gebruik van een Volkswagen Transporter, waarachter we een middenas-aanhangwagen koppelen. Deze weegt volgens de CBR-eisen minimaal 1750 kg.

Hoe gaat de BE cursus in 1 dag?

Voor het behalen van je rijbewijs BE volg je een dagopleiding, inclusief praktijkexamen. Voor de opleiding BE-rijbewijs hoef je geen theorie-examen af te leggen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B.

Tijdens de 1-daagse opleiding komen onder meer de volgende aspecten aan bod:

-Kennis van de kenteken papieren
-Bediening van het voertuig
-Aan- en afkoppelen
-Achteruitrijden
-Verkeersinzicht
-Kijktechniek

aanhanger-rijbewijs-den-bosch

Dagopleiding

De meest gekozen opleiding, onze opleiding in 1 dag. Je begint 's-morgens en in de middag ga je op praktijkexamen. Net zoals bij al onze opleidingen volg je 1-op-1 les met een ervaren instructeur die jou gaat helpen aan je rijbewijs.


Met deze opleiding dien je een combinatie te kunnen draaien met maximaal 1 keer steken. Als je dit nog niet kunt raden we aan om een voorbereidingsles te plannen. Na deze les plannen we een dagopleiding in.

be-rijbewijs-kosten-den-bosch

2-daagse opleiding

Ben je klaar om je rijvaardigheden uit te breiden en veilig met een aanhanger te kunnen rijden? Onze 2-daagse opleiding voor het aanhangerrijbewijs biedt een snelle en effectieve manier om deze vaardigheden te verwerven.


In slechts twee dagen ben je klaar om het examen af te leggen en je aanhangerrijbewijs te behalen. Na de opleiding is er een aansluitend een CBR praktijk examen en daarna kun je naar het gemeentehuis om je rijbewijs aan te vragen!
aanhanger-rijbewijs-2

Adviesles

Heb jij geen ervaring met het rijden met een aanhanger? Plan dan eerst een voorbereidingsles. Met deze les ga je vooral achteruitrijden. Na deze les krijg je een advies van de instructeur. Ook met deze opleiding les je privé met een instructeur en heb je dus de volledige aandacht.

Deze geslaagden gingen je voor..

                   

Veelgestelde vragen - aanhanger rijbewijs

Wanneer heb ik een BE rijbewijs nodig?

Je hebt een BE rijbewijs nodig als de maximale massa van de auto + aanhanger boven de 3500 kg is. Pak dus de kentekenbewijzen bij elkaar en kijk naar de maximale massa's.

Hoe vraag ik een gezondheidsverklaring aan?

Voor dat je een cursus boekt is het verstandig om eerst de gezondheidsverklaring te regelen bij het CBR. Dit doe je via mijn.cbr.nl Vul alle vragen met nee in, twijfel je over een vraag? Neem eerst contact met ons op.

Wat zijn de kosten van een aanhanger rijbewijs?

De kosten zijn afhankelijk van de opleiding die je neemt. Heb je veel ervaring? Ga dan voor een 1-daagse opleiding. Heb je geen ervaring? Boek dan eerst een adviesles of boek een 2-daagse opleiding.

Moet ik een theorie-examen afleggen voor het BE-rijbewijs?

Nee, alleen een praktijkexamen.

Wat moet ik meenemen tijdens het examen?

Een geldig autorijbewijs (B) en een oproepkaart van het CBR.

Heb ik een bewijs nodig om het aanhangerrijbewijs bij de gemeente op het rijbewijs te laten zetten?

Nee, dit wordt automatisch digitaal geregistreerd. De dag na het behalen van je examen kun je het rijbewijs aanvragen.

         

BE opleiding plannen?

Kies hier direct een datum naar keuze 👇