75- plusser rijbewijs verlengen

75- plus rijbewijs verlengen

75- plusser rijbewijs verlengen

Wanneer je 75 jaar of ouder bent en het rijbewijs gaat verlopen dien je deze te verlengen. Hiervoor dien je een gezondheidsverklaring in te vullen bij het CBR. Je logt in om mijncbr.nl met je DigiD code. Hier geef je de desbetreffende categorieën aan wat van toepassing is.

 1.  Vul een gezondheidsverklaring in
  Hierin beantwoordt u vragen over uw gezondheid, bijvoorbeeld welke medicijnen je gebruikt. Een tip is om deze online in te vullen. met deze link wordt je verwezen naar de site van het CBR.
 2. Maak een afspraak met een keuringsarts
  Wanneer de gezondheidsverklaring is goed gekeurd krijg je bericht van het CBR op een afspraak te maken met een keuringsarts. Let op dit kan niet bij een huisarts. Elke maand heeft Kees de Vaan Opleidingen een keuringsavond gepland met de arts. Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar kantoor.
  Neem de formulieren die je hebt ontvangen van het CBR mee naar de arts.
 3. Gezondheid onderzoeken
  Wanneer je naar de arts gaat neemt hij wat onderzoekjes af en vult de desbetreffende formulieren in. Dit doet de arts vaak online, dit komt automatisch bij het CBR terecht.
 4. CBR beoordeelt aanvraag
  Bij het CBR controleert een art of je nog geschikt bent om te rijden (rijgeschiktheid). In sommige gevallen is er een rijtest vereist. Wanneer er een rijtest nodig is voor het verlengen van het rijbewijs krijg je een uitnodiging toegestuurd van het CBR. Via de rijschool kun je deze laten afnemen.
 5. Rijbewijs verlengen
  Wanneer het CBR akkoord is en je rijgeschikt bent, kun je het rijbewijs laten verlengen bij de gemeente. Maak hier van te voren een afspraak.

Vraag de gezondheidsverklaring tijdig aan

Het kan voorkomen dat de verwerking van de gezondheidsverklaring enorm lang duurt vanwege de drukte. Wij raden daarom aan om zeker 4 maanden van te voren de gezondheidsverklaring aan te vragen.