Vrachtwagenchauffeur worden

Vrachtwagenchauffeur worden

Vrachtwagenchauffeur worden

Vrachtwagen chauffeur worden waar moet je beginnen? Hieronder vind je een korte uitleg en waar je aan deel moet nemen om het vrachtwagen rijbewijs te halen.

Vrachtwagenchauffeur worden? wat heb ik allemaal nodig?

 1. Vrachtwagen theorie met code 95
 2. Toets besloten terrein en Praktische toets
 3. Vrachtwagen rijlessen
 4. Praktisch examen CBR
Vrachtwagen theorie met code 95
Het eerste waarmee je begint is de theorie voor de vrachtwagen. De theorie van de vrachtwagen bestaat uit de volgende onderdelen:
 1. RV1, Verkeer en Techniek hier word je getoetst op gedragsregels, verkeerswetgeving en de functie en werking van verkeerstechniek.
 2. V2C, Administratie hier word je getoetst op de veiligheidsaspecten, milieuaspecten, relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet en het Arbeidstijdenbesluit vervoer en de relevante bepalingen in de vervoerswetgeving.
 3. V3C, Admin. cases hier word je getoetst op de veiligheidsaspecten, milieuaspecten, relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet en het Arbeidstijdenbesluit vervoer en de relevante bepalingen in de vervoerswetgeving. Dit is het zelfde als V2C alleen is de vraagstelling anders.
Wij raden altijd aan om de code 95 direct erbij te halen. Bij de meeste chauffeurs is dit al van belang anders mag er niks vervoerd worden, er zijn hiervoor een aantal uitzonderingen.
Doordat je in de stof van de theorie zit kun je het beste door gaan met de V3C, je zit al in de stof van de theorie. V3C is bijna hetzelfde als V2C, alleen de vraagstelling is anders.

Voordelen gelijk halen code 95
 1. Je zit al in de stof van de theorie
 2. Wanneer je in de toekomst goederen wilt gaan vervoeren hoef je niet eerst de drie theorie examens te doorlopen, maar kun je direct aan de slag als chauffeur.

Toets besloten terrein en Praktische toets

Deze toetsen zijn vereist wanneer je het rijbewijs C (vrachtwagen) met code 95 wilt halen.

Toets besloten terrein:
bij de toets besloten terrein ook wel VPBC word je getoetst op voertuig controle en manoeuvreren. Deze toets duurt ongeveer 30 minuten.

Op deel te mogen nemen aan deze toets dien je een geldig Nederlands rijbewijs B te hebben, geldig identiteitsbewijs en minimaal 17 jaar oud te zijn.  
Na de toets krijg je direct de uitslag, deze uitslag is 2 jaar geldig.

Praktische toets: bij de praktische toets word je op de volgende onderdelen getoetst; het laden en lossen en vastzetten van de lading, voorkomen van criminaliteit en illegaliteit, voorkomen van fysieke risico's, invullen van een Europees schadeformulier en de maatregelen bij noodsituaties.
Deze toetst duurt 30 minuten, tijdens deze toets krijg je 4 scenario's bijvoorbeeld; Voorbereiding rit en
instrueren passagiers bij vertrek of  Bagage in- en uitladen, verdelen en vastzetten.

Op deel te mogen nemen aan deze toets dien je een geldig Nederlands rijbewijs B te hebben, geldig identiteitsbewijs en minimaal 17 jaar oud te zijn.  
Na de toets krijg je direct de uitslag, deze uitslag is 2 jaar geldig.

Wat moet ik meenemen naar deze toetsen?
Een geldig Nederlands auto rijbewijs.

Uitslag toetsen en geldigheid

De uitslag van de toetsen krijg je direct en is 2 jaar geldig

Vrachtwagen rijlessen

Wij raden aan om eerst met de theorie te starten, zodra je één of twee examen hebt behaald raden we je aan om aan de lessen te beginnen. Onze ervaring is dat kandidaten ook direct starten met lessen en hierna op de theorie blijven hangen en om dit te voorkomen dat je enorm veel moet blijven lessen raden we je aan op het eerste deel te behalen van de theorie. Let op dit is een advies dus niet verplicht.

Wanneer de gehele theorie is behaald kan er een rijschema en examendatum gepland worden.

De voordelen van Kees de Vaan Opleidingen

 • Geen lange dagen / avonden in de klas voor theorie
 • In 1 dag geslaagd voor de theorie vakken (uniek)
 • + 3500 geslaagden
 • Gecertificeerd Transport & Logistiek opleider
 • Particulieren betalen 0% BTW
 • Financiering mogelijk
 • SOOB, STOOF & OOM subsidie mogelijk
 • Baangarantie
 • Kosten zijn volledig aftrekbaar als opleidingskosten

ADVIESLES BOEKEN