Autorijbewijs of scooterrijbewijs halen

Autorijbewijs of scooterrijbewijs halen

Autorijbewijs of scooterrijbewijs halen

Een aantal verschillen tussen het bromfietsrijbewijs en het autorijbewijs? Hieronder een aantal voorbeelden tussen het autorijbewijs en het bromfietsrijbewijs (scooter).
  • Bromfiets
    Wanneer je het scooterrijbewijs wilt gaan halen dien je een theorie examen te doen. Aan dit theorie examen mag je deelnemen wanneer je 15,5 jaar oud bent. Wanneer je 16 jaar oud wordt mag je gaan beginnen met rijlessen en op praktijkexamen bij het CBR.  Ben je geslaagd voor de praktijk? Dan krijg je het AM rijbewijs toegewezen. Met dit rijbewijs mag je bromfietsen, scooters, speeds-pedelecs, snorfietsen en brommobielen besturen.
  • Autorijbewijs
    Wanneer je het autorijbewijs wilt gaan halen dien je een theorie en praktijkexamen af te leggen. Je kunt met de auto gaan lessen wanneer je 16,5 jaar oud bent. Je gaat praktijklessen volgen en de theorie bestuderen. Wij raden altijd aan om tijdig met de theorie te starten. Overigens hoef je nog niet geslaagd te zijn voor het theorie examen mocht je willen beginnen met lessen. Wel moet je het theorie examen gehaald hebben voor dat je op het examen mag bij het CBR.

    Let wel op: met een autorijbewijs B mag je geen motor besturen. Haal je het motorrijbewijs A? Daarmee mag je geen auto besturen. Met rijbewijs A en B mag je wel bromfietsen en scooters besturen!