Gemiddeld aantal rijlessen voor dat je op examen kunt

Gemiddeld aantal rijlessen voor dat je op examen kunt.

Gemiddeld aantal rijlessen voor dat je op examen kunt

Wanneer je mag beginnen met het rijlessen dan kun je jezelf afvragen wat het gemiddeld aantal rijlessen zijn voordat je goed voorbereid kunt gaan afrijden. In Nederland ligt dat gemiddeld aantal rijlessen voor de auto op 40, voordat iemand mag afrijden. Met een Intest geeft de instructeur een indicatie over wat voor type leerling jij bent. Je krijgt dan het advies hoeveel rijlessen jij nodig gaat hebben.
  1. Een snelle leerling heeft ongeveer 20 tot 30 autorijlessen nodig voor hij/zij goed voorbereid op examen kan en alles jij beheerst. Als snelle leerling kun je na de uitleg en ongeveer 3 keer oefenen de handeling juist en veilig uitvoeren
  2. Een gemiddelde leerling heeft ongeveer 30 tot 40 autorijlessen nodig. Als gemiddelde leerling kun je na de uitleg en ongeveer 3 keer oefenen de handeling voldoende en veilig uitvoeren.
  3. Een matige leerling heeft ongeveer 32 tot 47 autorijlessen nodig. Als matige leerling kun je na de uitleg en ongeveer 6 keer oefenen de handeling redelijk en veilig uitvoeren.
Iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Wanneer je meer rijlessen nodig hebt dan gemiddeld is dit helemaal niet erg. Wij zorgen er voor dat jij veilig en met vertrouwen zelfstandig de weg op kan gaan na het behalen van jou rijbewijs.

De gemiddelde rijlessen hangt ook af van de volgende factoren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hangt het gemiddelde rijlessen af van hoe snel jij de handelingen oppakt. Daarnaast is het ook belangrijk om gestructureerd te rijden.
Rijschool Kees de Vaan streeft er naar om alle leerlingen minimaal 1 keer per week te laten lessen.
 De aantal benodigde autorijlessen hangt ook af van de volgende situaties:
  1. Heb je last van faalangst? In de praktijk ervaren wij dat je dan wat extra autorijlessen nodig zal hebben. Bij rijschool Kees de Vaan hebben wij hiervoor een aantal gespecialiseerde instructeurs, daarnaast wordt er een speciaal rijexamen voor je ingekocht.
  2. Heb je al meerdere autorijlessen gevolgd? In de praktijk ervaren wij dat je dan voldoende kennis en ervaring hebt om de handelingen voldoende en veilig uit te voeren. Hierdoor is mogelijk dat je wat minder autorijlessen nodig hebt.
  3. Heb je al een ander rijbewijs behaald? Wanneer je het scooter, brommobiel of tractor rijbewijs hebt behaald dan heb jij al een voorsprong in het verkeer, je kent de regels en hebt wat meer inzicht gekregen in het snellere verkeer. Hiermee heb je een voordeel en kun je met minder autorijlessen klaar zijn voor het examen.
De inschatting voor het aantal rijlessen wat je nodig zal hebben blijft lastig. Wel kan de instructeur een indicatie geven, zo weet jij hoelang je ongeveer bezig zal zijn voordat je het rijbewijs opzak hebt.

Rijschool Kees de Vaan Helpt jouw graag verder met het behalen van het rijbewijs!

Naast onze jaren lange ervaring kunnen wij jouw een passende rijopleiding bieden. In ons assortiment zitten verschillende soorten autorijles pakketten. Wanneer je een pakket aanschaft profiteer je van een korting. Daarnaast bieden wij ook de losse rijlessen aan. Wil jij graag een indicatie hebben van de benodigde rijlessen en wil jij graag van start om het rijbewijs te halen dan ben je bij Kees de Vaan aan het juiste adres. Wij helpen jouw graag verder!